Cele trei locuri din România unde trebuia să fie cazați refugiații. Ministrul Tobă a renunțat la idee

Publicat: 04 02. 2016, 19:24

Trei noi centre de cazare a refugiaților ar fi trebuit să fie înființate la Tășnad (Satu Mare), Bumbești Jiu (Gorj) și Câmpulung Muscel (Argeș), prin preluarea unor unități aparținând Jandarmeriei, însă MAI a renunțat la idee.

„Cele trei locații unde ar fi trebuit să fie amenajate respectivele centre au fost supuse unor evaluări complexe, constatându-se că acestea nu îndeplinesc cerințele necesare desfășurării în bune condiții a acestor activități”, arată MAI într-un comunicat.

Ministrul Tobă a dispus încheierea demersurilor pentru înființarea acestor centre și a cerut Inspectoratului General pentru Imigrări noi soluții.

Înființarea centrului de la Tășnad, în apropiere de granița cu Ungaria, a stârnit reacții potrivnice, comunitatea susținând că nu a fost consultată în niciun fel, conform unui oficial UDMR.

De asemenea, ideea unei asociații de a înființa, împreună cu MAI, un centru pentru refugiați la Ardud, tot în județul Satu Mare, a stârnit furia localnicilor, care i-au spus primarului că vor recurge chiar și la violență dacă proiectul devine realitate, după cum a arătat gândul aici.