Celebra navă Rainbow Warrior va ancora timp de cinci zile în Constanța. Mesajul pentru România: „Stop cărbune, folosiți energie curată!”

Publicat: 20 05. 2019, 16:02

Nava vine în țara noastră cu mesajul „Stop cărbune, folosiți energie curată!”, transmite organizația.

„Nava-fanion Greenpeace, Rainbow Warrior, care străbate lumea pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și mai ales asupra cauzelor acestora, ajunge în România la sfârșitul lunii mai. Constanța e prima oprire dintr-un tur european de 5 luni, care promovează producerea energiei din surse curate. „, potrivit unui anunț făcut de Greenpeace România pe Facebook.

Vasul va fi ancorat la Constanța timp de cinci zile, între 29 mai și 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente cu acces gratuit pentru public, la bord și în port.

Actuala navă Rainbow Warrior navighează pe mările și oceanele lumii din 2011. Numele a fost folosit încă din 1978 de către Greenpeace și a fost purtat și de alte nave ale organizației.

Primul vas Rainbow Warrior a fost scufundat de către serviciile secrete franceze (DGSE) în timp ce protesta împotriva testelor nucleare, în Noua Zeelandă, în 1985. Evenimentul a declanșat un scandal diplomatic internațional.

Foto, video: Greenpeace