Centru de căutare a supraviețuitorilor accidentelor aviatice

Publicat: 15 02. 2012, 10:40
Actualizat: 30 05. 2012, 06:01
România va avea un centru de coordonare a operațiunilor de căutare a aeronavelor aflate în pericol și a supraviețuitorilor accidentelor de aviație, care va funcționa în cadrul Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, potrivit unei hotărâri de Guvern.

 

România va avea un centru de coordonare a operațiunilor de căutare a aeronavelor aflate în pericol și a supraviețuitorilor accidentelor de aviație, care va funcționa în cadrul Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, potrivit unei hotărâri de Guvern.

În acest sens, Guvernul a modificat Hotărârea privind înființarea ROMATSA, astfel încât să corespundă cu definiția serviciilor de navigație aeriană din Codul aerian civil și din legislația comunitară. Schimbările vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Principala funcție a Centrului este monitorizarea modului de îndeplinire a obligațiilor care revin României, care rezultă din prevederile Convenției privind Aviația Civilă Internațională.

Centrul va asigura supravegherea continuă a transmisiilor radio recepționate de la aeronavele în pericol și a semnalelor emise de echipamentele de locație pentru situații de urgență.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro