CENTURA Timișoarei va avea profil de drum național. Investiția: 2,3 miliarde lei! / Grindeanu: „Am aprobat”

Publicat: 18 01. 2024, 16:09
Centura Timișoarei va avea profil de drum național / Sursa FOTO: facebook.com/grindeanusorin

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 18 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Vest.

Într-o postare pe Facebook, chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut anunțul oficial.

Varianta, profil de drum național cu două benzi

Indicatorii tehnico-economici pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Vest au fost aprobaţi joi în şedinţa de Guvern, a scris ministrul Grindeanu.

Am aprobat astăzi în şedinţa de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Vest (judeţul Timiş)!

Această nouă rută (13,9 km), care face parte din reţeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN Centura Timişoara şi Varianta de ocolire Timişoara Sud (în execuţie) şi va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională”, a scris Grindeanu.

Varianta Ocolitoare Timişoara Vest va avea profil de drum naţional cu două benzi pe sens.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este estimată la 2,27 miliarde de lei, iar finanţarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021 – 2027.

Infrastructura rutieră, în dezvoltare

Anul 2024 a debutat cu o veste bună și pentru locuitorii unui orășel din Transilvania. Ei vor putea circula pe o centură ocolitoare în care se vor investi aproape 30 de milioane de euro!

Contractul pentru șoseaua care măsoară 6,8 kilometri lungime a fost semnat. Vorbim despre o asociere formată din firmele Prenis SRL (liderul asocierii) – Dacia Faber SRL – Explan SRL – Infra Expert AD.

Finanțarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Operațional Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Citește AICI despre ce oraș este vorba.