CERCETĂRI. Doi șoferi de taxi, prinși în timp ce încercau să scoată din țară șase migranți irakieni

Publicat: 02 06. 2020, 17:58
Actualizat: 12 06. 2020, 01:51
Foto: Pixabay

Doi șoferi de taxi au fost prinși, în cursul zilei de luni, când au încercat șă scoată din țară șase migranți irakieni.

Cei doi șoferi au fost prinși la Punctul de Frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Moravița. Se pare că nu ar fi oprit la semnalul forțelor de ordine, scrie Observatornews.ro.

Autoturismele au fost blocate în trafic și s-a descoperit că în fiecare mașină se aflau câte trei migranți irakieni. Este vorba de trei bărbați, o femeie și doi minori, cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani.

Niciuna dintre persoanele în cauză nu avea vreun act de identitate. S-a descoperit că cei șase migranți voiau să ajungă în vestul Europei.

Cetățenii irakieni sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, șoferii de taxi au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de migranți.

Șeful Poliției de Frontieră a demisionat

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul general Ioan Buda a demisionat joi, 21 mai, din funcția de șef al Poliției de Frontieră.

Demisia din „motive personale” a șefului Poliției de Frontieră vine și pe fondul unor probleme, în special la granița româno-ungară, unde, după ridicarea stării de urgență s-au format coloane uriașe de mașini, ale românilor care încearcă să revină în țară, iar timpul de așteptare este unul foarte lung.

Ministrul Marcel Vela a aprobat solicitarea de începere a formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu și trecerea acestuia, la pensie, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției lui Buda vor fi preluate de chestorul principal Liviu Bute.

Ioan Buda a mulțumit tuturor colaboratorilor pa care i-a avut în în cadrul IGPF, dar și din alte instituții, societății civile și sindicatelor.