Cererea de recuzare făcută de avocata Carmen Obârșanu împotriva judecătoarei dosarului „Caracal”, respinsă  

Publicat: 18 02. 2021, 19:52
Actualizat: 06 04. 2021, 15:02
Cererea de recuzare făcută de avocata Carmen Obârșanu împotriva judecătoarei dosarului „Caracal”, respinsă / Sursa FOTO: https://agora.md

Cererea de recuzare făcută ieri de avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, împotriva judecătoarei Diana Cotoi, care se ocupă de dosarul Caracal, a fost respinsă ca nefondată în aceasta dimineața. Judecătorul de la Tribunalul Olt, care a respins-o, este cel care l-a lăsat în libertate, pe fiul lui Sile Cămătaru, în luna ianuarie 2020.

Avocata familiei spune că judecătoarea nu a citit dosarul

Avocata a depus această cerere de recuzare, prin care dorea schimbarea judecătoarei, deoarece, spunea ea, Diana Cotoi nu a citit dosarul în întregime. Avocata Obârșanu îi acuzăa pe judecătorii de la Tribunalul Olt că nu sunt obiectivi, sunt părtinitori. Avocata spune că cea mai bună soluție ar fi ca dosarul să fie strămutat la altă instanță.

Șase apeluri de pe telefonul Luizei

„Am facut cerere de recuzare pentru că judecătoarea este părtinitoare. Am solicitat asistenț juridică internațională. Vrem să se afle la ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei după răpire. Au fost șase apeluri de pe telefonul Luziei, în condițiile în care Dincă era intr-o alta locație. Dacă am fi aflat cu cine s-a vorbit de pe telefonul lui, s-ar fi aflat cine a luat-o pe Luiza. Doamna judecator a spus că nu o interesează soarta fetelor”, a declarat avocata familiei Luizei Melencu.

Gheorghe Dincă a cerut strămutarea dosarului

Gheorghe Dincă a cerut magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova ca dosarul în care este acuzat de răpire, viol, crimă şi profanare să nu mai fie judecat la Tribunalul Olt, mai arată Adevărul. Potrivit Curţii de Apel, Dincă a făcut cererea la sfârşitul lunii ianuarie, iar pe 1 martie este stabilită prima şedinţă.