Cerșetorii de la metrou – adunați de inspectorii sociali

Publicat: 15 02. 2012, 14:44
Actualizat: 15 03. 2012, 19:31
Copiii și adulții cu copii care cerșesc pe liniile de metrou din sectorul 6 vor fi culeși de inspectorii Direcției de Asistență Socială și cei ai Poliției Metroului București. Cazurile de exploatare vor fi preluate de un serviciu specializat din cadrul Direcției.

Copiii și adulții cu copii care cerșesc pe liniile de metrou din sectorul 6 vor fi culeși de inspectorii Direcției de Asistență Socială și cei ai Poliției Metroului București. Cazurile de exploatare vor fi preluate de un serviciu specializat din cadrul Direcției, iar copiii nesupravegheați vor fi incluși într-un centru de primire în regim de urgență până vor fi identificați parinții sau susținătorii legali. Inspectorii vor înscrie familiile sărace care trăiesc din cerșit în cadrul unor programe de acordare servicii sociale.

Acțiunile fac parte dintr-o campanie care își propune să combată cerșetoria și exploatarea copiilor prin cerșetorie, la liniile de metrou. Totodată, inspectorii îi vor sancționa pe adulții care folosesc minori la cerșit. Campania se întinde pe parcursul a trei luni, acțiunile în teren desfășurându-se săptămânal, dimineața și seara. Inspectorii îi vor informa și pe călători cu privire la modalitățile de combatere a acestor fenomene. (E.H.)