CFR anunță MODIFICĂRI de la 1 aprilie. Cum se schimbă procesul de validare în tren a LEGITIMAȚIILOR de călătorie

Publicat: 28 03. 2019, 19:19

Modificarea se va putea realiza numai în măsura în care mai sunt locuri disponibile, atât la trenurile Interregio (în limita locurilor disponibile), cât și la trenurile Regio, în limita capacității maxime acceptate la transport.

Pentru îmbarcările din stații cu ghișee de vânzare deservite de personal CFR Călători, biletul emis pentru un anumit tren nu va mai putea fi validat de către personalul de tren, în situația în care se dorește efectuarea călătoriei cu un alt tren din aceeași zi, programat la o altă ora.

În situația în care călătorul se urcă în tren fără ca biletul să aibă viza de modificare/ validare, la controlul documentelor de transport, acesta va fi considerat fără legitimație de călătorie, iar personalul trenului va emite bilet la tarif de taxare în tren.

Excepția de la această regulă o vor reprezenta cazurile în care îmbarcarea se va face dintr-o stație nedeservită de personal CFR Călători ori în afara programului de lucru al acestuia, caz în care validarea legitimațiilor de călătorie, pentru situațiile prezentate, se va face de către personalul din tren.