CFR Călători recomandă pasagerilor să evite schimbarea trenurilor în Budapesta din cauza migranților

Publicat: 02 09. 2015, 09:32
Actualizat: 02 09. 2015, 09:33

CFR Călători recomandă pasagerilor din România care doresc să ajungă la Viena sau către alte destinații din Europa călătoria cu IR 346/347 „Dacia”, fără schimbarea trenului în Budapesta.

Potrivit sursei citate, prețul pentru o călătorie București Nord – Viena, cu oferta Smart Tickets, începe de la 39 Euro la vagon clasa a 2-a și de la 49 de euro la vagon cușetă.

Biletele la acest tren includ și rezervarea locurilor până la Viena și pot fi cumpărate de la casele de bilete CFR Călători din stațiile și agențiile deschise traficului internațional.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, pasagerii pot să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro sau să apeleze numerele de telefon 021/9521 (trafic intern), 021.314.5528 (trafic internațioal Gara de Nord București).

Gara de Est din Budapesta a fost temporar închisă, marți, după ce aproximativ 3.650 de imigranți au sosit în Viena în cursul zilei de luni, după ce s-au îmbarcat în trenuri cu plecare din Budapesta, un număr record de imigranți sosiți pe teritoriul austriac într-o singură zi, potrivit AFP.

Astfel, sute de imigranți împingeau către porțile metalice ori de câte ori vreun tren urma să plece către Viena sau Munchen, dar au fost blocați de către poliție.

Autoritățile au anunțat la difuzoare că toate trenurile sunt suspendate pentru o perioadă nedeterminată. Documentele imigranților au fost verificate, iar cei cu bilete de tren, dar fără vize UE au fost dați afară din gară.