Charles Wald, invitat la conferința MAS: SUA și NATO să apere resursele energetice în Europa de Est

Publicat: 11 04. 2019, 18:08

This browser does not support the video element.

„Faptul că Rusia a oprit alimentarea cu gaz a Europei deoarece conducta trecea prin Ucraina a demonstrat vulnerabilitățile continentului european din cauza dependenței energetice de națiuni precum Rusia. Iar instabilitatea de acest tip devine o problemă geopolitică atunci când se ajunge la oprirea energiei”, a argumentat Charles Wald, citat de New Europe, pledând pentru mobilizarea de efective militare americane și NATO pentru protejarea resurselor energetice în Europa de Est și în estul Mării Mediterane.

Generalul Charles Wald are o experiență semnificativă atât în domeniul militar, cât și în cel al afacerilor și este expert în materie de achiziții de avioane și armament, în combaterea terorismului, în politica energetică națională a SUA și în securitate internațională. În cursul remarcabilei cariere, a ocupat postul de adjunct al șefului Comandamentului SUA în Europa, cu sediul din Stuttgart (Germania), fiind responsabil pentru toate forțele americane care operează în zeci de țări din Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Generalul Charles „Chuck” Wald este invitat al Conferinței „Punți de securitate transatlantică pe fondul discrepanțelor dintre marile strategii de securitate – Viziunea României”, eveniment organizat de Monitorul Apărării și Securității (MAS) marți, 16 aprilie. Evenimentul va putea fi urmărit live pe site-urile https://monitorulapararii.ro/, www.mediafax.ro, www.gandul.info și pe paginile de Facebook ale produselor menționate.

Foto: Bipartisanpolicy.org