Cheia care ar fi putut preveni scufundarea Titanicului, vândută pentru 90.000 de lire sterline

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 05 04. 2012, 21:55
O cheie minusculă, care a fi putut preveni scufundarea celebrului vas Titanic, a fost vândută pentru 90.000 de lire sterline, în cadrul unei licitații, informează BBC News online.Cheia, purtând denumirea de "Crows Nest Telephone Titanic", era făcută pentru a deschide camera binoclurilor.

O cheie minusculă, care a fi putut preveni scufundarea celebrului vas Titanic, a fost vândută pentru 90.000 de lire sterline, în cadrul unei licitații, informează BBC News online.

Cheia, purtând denumirea de "Crows Nest Telephone Titanic", era făcută pentru a deschide camera binoclurilor, dar nu se afla pe vas în timpul voiajului. Aceasta era în buzunarul unui oficial al vasului, transferat cu câteva zile înainte de începerea călătoriei, care a uitat să o dea ofițerului ce l-a înlocuit.

Titanicul s-a scufundat în călătoria de la Southampton la New York, în 15 aprilie 1912, în naufragiu pierzându-și viața 1.522 de persoane.

Henry Aldridge, maestrul de ceremonii în cadrul licitației, a declarat că cheia a fost vândută unei persoane care a licitat prin telefon și care a dorit să rămână anonimă.

Pe lângă cheie, printre obiectele de pe Titanic scoase la licitație s-a aflat un bilet de călătorie de la Belfast, care a fost vândut pentru 32.000 de lire sterline, și o carte poștală trimisă de un pasager al vasului acasă, vândută pentru 17.000 de lire sterline.