CHILIPIR. Produsul de 5 lei care ne ferește de coronavirus. Toți românii îl au în casă, dar nimeni nu știe acest lucru

Publicat: 06 03. 2020, 20:19
Record sumbru: 12 cazuri de coronavirus confirmate într-o singură zi în România

Coronavirusul sperie pe toată lumea, dar locuința poate fi ferită de virus cu un produs banal, care costă în jur de 5 lei și există deja în majoritatea caselor românilor.

Profesorul Sally Bloomfield de la London School of Hygiene and Tropical Medicine a declarat că soluția-minune contra coronavirusului este simplă și se numește CLOR.

„Clorul distruge cele mai multe structuri biologice care stau la baza virusului și îl ucide foarte rapid”, a declarat Sally.

În general, o sticlă de clor costă 5-8 lei, dacă discutăm despre un brand cât de cât popular. Clorul din gospodărie are o concentrație de 4,5-5%, prea puternică pentru a fi folosit fără apă. Astfel, substanța va fi diluată conform instrucțiunilor de pe sticlă.

Specialiștii recomandă o soluție cu concentrație de 0,5% sau chiar șervețele/spray-uri pe bază de clor, care au fost deja diluate.

După diluarea clorului, experții recomandă dezinfectarea cârpelor, imediat după folosire, deoarece nu vrei să transferi microbii de pe o suprafață pe alta!

Dacă este posibil, gospodinele pot renunța la cârpe și bureți, îmbibați în clor, optând pentru șervețele speciale cu concentrație redusă de clor.