China a mărit semnificativ bugetul armatei / Creșterea are loc pe fondul amenințărilor guvernului chinez privind Taiwanul

Publicat: 11 03. 2022, 13:16
Sursa FOTO: wikimedia.org

Congresul Popular Naţional al Partidului Comunist Chinez (CPPC), care s-a reunit la Beijing, a aprobat vineri o creştere cu 7,1%ă a cheltuielilor militare ale Chinei. Aceasta este cea mai mare creştere a cheltuielilor pentru apărare din ultimii trei ani, notează bloomberg.com.

Cheltuielile pentru armată au crescut cu cel puțin 6,6% în fiecare an în ultimele trei decenii, ținând ritmul sau depășind adesea creșterea economică.

Creșterea de acum are loc pe fondul ameninţărilor din partea guvernului chinez la adresa Taiwanului democratic şi al disputelor teritoriale ale Chinei cu vecinii săi în Mările Chinei de Sud şi de Est.

Conducerea Partidului Comunist Chinez consideră Taiwanul, care este guvernat separat de continent din 1949, ca fiind parte a teritoriului Chinei.

Mai mulţi foşti oficiali americani au vizitat Taiwanul săptămâna trecută pentru a trimite un semnal de sprijin din partea SUA pe fondul războiului din Ucraina.

Citiți și:

Șeful CIA: Xi Jinping, îngrijorat de „daunele reputației” pe care China le-ar putea suferi prin asocierea cu „hidoșenia” agresiunii Rusiei în Ucraina

China folosește în premieră cuvântul „război” pentru acțiunea militară a Rusiei în Ucraina