China permite importul de carne de porc din România

Publicat: 18 03. 2015, 13:33
Actualizat: 25 08. 2017, 07:30

„O veste bună pentru Ministerul Agriculturii. În sfârșit, Administrația de Stat pentru Supravegherea Certificării și Acreditării din China a aprobat exporturile de carne de porc. Deci, dacă reușim ce ne-am propus de atâta timp, să avem piața Chinei pentru produsele alimentare românești…Anul trecut, am făcut 600 de milioane excedent al balanței comerciale numai pe produse de agricultură. Să dea Dumnezeu anul ăsta să fie și mai bine”, le-a spus Ponta miniștrilor, în ședința de guvern.

În noiembrie anul trecut, Autoritatea Sanitar-Veterinară și autoritatea de profil chineză au semnat, cu prilejul participării premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China – Europa Centrală și de Est de la București, două acorduri pentru export de carne de porc și de bovine pentru reproducție în China.

La acel moment, premierul Ponta afirma că românii ar trebui să consume mai multă carne de vită, iar carnea de porc să fie exportată în China, unde piața a fost deblocată, considerând că „mentalitatea consumatorului” poate fi schimbată prin efortul comun al Guvernului, opiniei publice și mass-media.