China va intensifica instruirea antiteroristă, înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 19 06. 2012, 21:48
Instruirea militarilor chinezi va fi sporită, înaintea Jocurilor Olimpice din acest an de la Beijing, pentru contracararea unor potențiale atentate teroriste, inclusiv amenințări nucleare și biochimice, anunță presa oficială de luni, citată de Reuters.

Instruirea militarilor chinezi va fi sporită, înaintea Jocurilor Olimpice din acest an de la Beijing, pentru contracararea unor potențiale atentate teroriste, inclusiv amenințări nucleare și biochimice, anunță presa oficială de luni, citată de Reuters. Armata pentru Eliberarea Poporului a înființat în iunie 2007 o unitate specială de securitate, care este responsabilă și pentru contingentele aeriene și maritime, a precizat agenția oficială China Nouă.

"Acest an aduce un test provocator. Am prevăzut programe de instruire ample înainte de Jocurile Olimpice, pentru a ne pregăti mai bine pentru orice amenințare posibilă", a declarat un ofițer de rang înalt din cadrul armatei, citat de agenție. Trupele se "concentrează pe amenințările biochimice și nucleare, precum și pe operațiuni de salvare de urgență", a adăugat China Nouă.

China a identificat atentate teroriste potențiale ca fiind cea mai importantă amenințare pentru Jocurile Olimpice, potrivit presei. Guvernul nu a precizat ce grupări ar putea viza JO, însă în China se află mai multe minorități, cărora Beijingul le-a atribuit mai multe atentate cu bombă comise în ultimii ani.