Cinci adolescenți britanici condamnați pentru uciderea unui pensionar

Publicat: 15 02. 2012, 10:41
Actualizat: 08 04. 2012, 09:00
Cinci adolescenți britanici au fost condamnați, vineri, la doi ani de detenție pentru că au ucis cu pietre un pensionar, care juca cricket cu fiul său.

Cinci adolescenți britanici au fost condamnați, vineri, la doi ani de detenție pentru că au ucis cu pietre un pensionar, care juca cricket cu fiul său.

Ernest Norton, de 67 de ani, a fost atacat de o bandă de adolescenți în timp ce se juca cricket, împreună cu fiul său James, în orașul Erith. Două pietre aruncate de agresori l-au lovit pe bărbat în tâmple și în maxilar, iar acesta a făcut un atac cardiac, după care s-a prăbușit la pământ.

Cei cinci tineri – dintre care doi frați în vârstă de 12 și 13 ani, și trei complici de 14 ani – au fost declarați vinovați de omucidere și de comportament violent, în luna august 2006, în fața unui tribunal londonez.

Un judecător i-a condamnat însă, vineri, pe adolescenți la doi ani de detenție în centre pentru minori, pentru agresiune "rușinoasă și iresponsabilă" asupra unei victime "complet inocente".

Câțiva dintre tinerii condamnați au plâns în brațele părinților la aflarea verdictului. Judecătorul a precizat că pensionarul "petrecea o după-amiază liniștită de duminică într-un parc împreună cu fiul său", când gașca de tineri l-a atacat.

"Omul a făcut un atac cardiac și a murit, totul în fața fiului său care și-a văzut tatăl murind în circumstanțe oribile. Este o poveste îngrozitoare", a insistat judecătorul.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro