Cinci irakieni, prinși când intrau ilegal în România, pentru a ajunge în Spațiul Schengen

Publicat: 25 09. 2015, 12:29

Cinci bărbați au fost prinși, joi, de polițiștii de frontieră mehedințeni, în apropierea malului românesc al Dunării, în apropierea localității Gârla Mare, grupul fiind observat cu ajutorul camerelor de termoviziune.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliția de Frontieră Mehedinți, bărbații intenționau să se deplaseze prin vegetație către interiorul țării, ei fiind duși, pentru verificări, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Gârla Mare.

„Din primele cercetări și declarații s-a stabilit că bărbații sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani. Aceștia au declarat că au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcațiune și intenționau să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În acest caz, polițiștii de frontieră mehedințeni fac cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat, iar în baza protocolului româno-bulgar, migranții vor fi predați Poliției de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

De altfel, acțiunea în urma căreia a fost prins grupul de irakieni s-a desfășurat în baza unui schimb de informații cu Poliția de Frontieră Bulgară și cu polițiștii de frontieră din cadrul SPF Calafat, județul Dolj, și SPF Gârla, județul Mehedinți.