Cinci medalii de argint și una de bronz, obținute de România la Olimpiada de Științe pentru Juniori

Publicat: 11 12. 2015, 15:50

Medaliile de argint au fost obținute de Miruna Ioana Belciu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău; Alexandra Irina Edu, în clasa a X-a la Colegiu Național „Sfântul Sava” din București; Mădălina Elena Stănășel, în clasa a IX-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, Ștefan Răzvan Bălăucă, în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și Hakan Calila, în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Elevii Ștefan Răzvan Bălăucă și Hakan Calila au fost laureați cu argint și la ediția precedentă a Olimpiadei Internațională de Științe pentru Juniori.

Radu George Romanescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, a fost medaliat cu bronz.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică
și biologie. Concurenții susțin trei probe: două probe teoretice individuale și una practică- experiment pe echipe formate din trei elevi.

La ediția a XII-a a Olimpiadei Internaționalăe de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în Daegu- Coreea de Sud, au participat 249 de elevi din 46 de țări.