Cinci morți și opt răniți în urma prăbușirii balconului unei clădiri din California

Publicat: 16 06. 2015, 15:21

Mulți dintre cei răniți sunt în stare critică, a declarat ofițerul Jennifer Coats, purtătoarea de cuvânt a poliției din Berkeley.

Poliția a primit un apel telefonic în legătură cu incidentul, marți, la scurt timp după ora 01.00 (13.00 ora României), iar atunci când ofițerii au ajuns la fața locului au descoperit că balconul de la etajul al patrulea al clădirii de pe strada Kittredge s-a prăbușit.

Coats a declarat că ofițerii încă anchetează incidentul și a declarat că nu are informații despre ce căutau persoanele respective sub balcon la momentul prăbușirii acestuia.

„Nu știm ce s-a întâmplat. Ofițerii de la fața locului vorbesc cu martorii oculari”, a declarat ea.

Coats a declarat că nu are informații despre identitatea victimelor, vârsta sau sexul lor, însă BBC News Online, care îl citează pe ministrul irlandez de Externe, susține că este vorba despre mai mulți cetățeni irlandezi. Nu este clar dacă toate victimele sunt irlandeze sau doar o parte dintre ele, întrucât identitățile lor nu au fost dezvăluite.

„Cu mare tristețe pot să confirm că mai mulți cetățeni irlandezi și-au pierdut viața, în timp ce alții au fost răniți grav, în urma prăbușirii unui balcon în Berkeley, California”, a declarat ministrul irlandez.

Clădirea are apartamente la etajele superioare și magazine la parter.