Cine este Adrian Diță, propunerea lui Grindeanu la șefia ANCOM

Publicat: 09 05. 2017, 11:15
Actualizat: 27 03. 2019, 09:27

„Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diță pentru numirea în funcția de președinte al ANCOM, pentru un mandat de țase ani, în cadrul ședinței comune a celor două camere ale Parlamentului, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți”, se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.

Adrian Diță este director de Public Affairs la Telekom România.

Potrivit informațiilor din mediul on-line, Adrian Diță a fost soțul Ancăi Alexandrescu, consilier al fostului premier Victor Ponta.

Guvernul a modificat, la sfârșitul lunii aprilie, prin ordonanță de urgență. procedura de numire a șefului ANCOM, președintele României fiind exclus din această procedură, propunerea urmând să fie luată de Parlament, cu majoritatea voturilor senatorilor și deputaților.

„Pe ordinea de zi suplimentară a fost o Ordonanță de urgență de modificare a legii de funcționare a Autorității Naționale în Telecomunicații ANCOM. Este vorba de o Ordonanță de urgență care modifică modalitatea de numire a președinteului și vicepreședinților acestei instituții, în speță, președintele și vicepreședinții vor fi numiți tot la propunerea Guvernului – cum se întâmplă acum – dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorității senatorilor și deputaților prezenți. Vă reamintesc că ANCOM este o instituție care funcționează în subordinea Parlamentului României”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.