Cine este cel mai bun student român din străinătate și cu ce a fost recompensat de primăria municipiului Aiud

Publicat: 29 01. 2013, 18:47
Actualizat: 28 09. 2018, 10:32

Consilierii locali din Aiud au aprobat, marți, acordarea titlului de cetățean de onoare tânărului cercetător Sergiu Pașca, originar din oraș, care a fost declarat, în acest an, cel mai bun student român din străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii locali din Aiud au decis în ședința de marți să-i acorde titlul de cetățean de onoare lui Sergiu Pașca, declarat în acest an „cel mai bun student român din străinătate” în cadrul Premiilor de Excelență Academică oferite de Liga Studenților Români din Străinătate.

Primarul municipiului Aiud, Horațiu Josan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că administrația locală a dorit să-i acorde tânărului cercetător titlul de cetățean de onoare pentru că prin activitatea sa „a contribuit și contribuie din plin la ridicarea prestigiului municipiului”.

„Sergiu Pașca, la numai 30 de ani, este deja unul dintre cei mai renumiți cercetători români, care, prin activitatea științifică deosebit de laborioasă, a reușit să contribuie din plin la progresul medicinii umane. Cercetătorul face așadar cinste comunității noastre și poartă cu onoare numele municipiului Aiud peste tot în lume”, a afirmat Josan.

Sergiu Pașca este absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca.

În prezent, Sergiu Pașca este cercetător doctorand la Universitatea din Stanford din SUA, unde studiază autismul.

Potrivit reprezentanților administrației locale din Aiud, tânărul urmează să primească titlul de cetățean de onoare în cadrul unei ceremonii care va fi organizată în acest an.