Cine este generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai. El s-a ocupat și de funeraliile Reginei Ana

Publicat: 17 12. 2017, 23:22

„O plecăciune sau un salut ostășesc pentru generalul Gelaledin Nezir care a coordonat toate ceremoniile de ieri și toate instituțiile implicate de la Casa Regală, pana la Armată, Jandarmerie, SMURD. Domnia sa s-a ocupat și de funeraliile Reginei Ana și, din ce știu, a fost solicitat expres de Casa Regală pentru cunoștiințele sale de protocol. E din Constanța, a făcut liceul militar la Sibiu și multă multă școală după aceea, are o carieră impresionantă, deși este foarte tânăr (52 de ani)”, scrie ziarista Cristina Bazavan pe un site de socializare, potrivit ZF.

Generalul Gelaledin Nezir a ocupat funcții importante în Ministerul Afacerilor Interne,  la MapN sau în Ministerul Justiției.

Gelaledin Nezir a fost decorat de mai multe ori în cariera sa: Ordinul Național „Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofițeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofițeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forțelor Terestre – 2008.