Cine este noul manager interimar al Spitalului Floreasca

Publicat: 07 09. 2016, 16:32
Actualizat: 30 01. 2018, 17:11

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat ordinul de numire a Conf. Dr. Claudiu Ștefan Turculeț în funcția de manager interimar al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca. Turculeț este medic primar chirurg și a mai condus Spitalul Floreasca în perioada 2006-2009, iar până acum a fost șeful secției de Chirurgie Generală I a unității medicale. Interimatul este asigurat până la momentul organizării concursului pentru funcția de manager.

Contactat de MEDIAFAX, noul manager a declarat că va face tot posibilul ca Spitalul de Urgență Floreasca să funcționeze în parametrii cei mai buni.

„În afară de prioritatea care o reprezintă centrul de arși, o altă prioritate este funcționarea cât mai bună a spitalului. Încă nu am făcut o evaluare, dar sunt niște lipsuri în momentul de față. Mâine dimineață mă întâlnesc cu lumea. Am vorbit și cu cei UPU. Am mai fost manager al spitalului și nu am avut probleme. Medicii de la UPU și-au retras demisiile săptămâna trecută. Ne străduim să agregăm energiile din spital pentru funcționarea la parametri cât mai buni”, a spus noul manager interimar al spitalului.

Managerul interimar al Spitalului de Urgență Floreasca, Sorin Păun, a demisionat săptămâna trecută, ca urmare a unui scandal izbucnit la nivelul unității medicale. 17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, au vrut să-și dea demisia pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. Demisiile au fost depuse după ce au apărut spațiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi.