Cine este ROMÂNUL care are pe mână un buget de 50 de MILIARDE DE EURO

Publicat: 16 05. 2012, 01:09
Actualizat: 16 05. 2012, 08:34

Mihail Dumitru, șeful Programelor de Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, este unul dintre „super-funcționarii” români de la Bruxelles, care gestionează programe de 50 de miliarde de euro, echivalentul a 35% din PIB-ul României.

Gândul va prezenta, în zilele următoare, câțiva români despre care „țara” știe mai puțin, dar care se află în poziții-cheie de decizie în cadrul Comisiei Europene. Românii vor avea, astfel, ocazia de a afla cum se poate ajunge într-un post de director european și care sunt realizările conaționalilor care ocupă deja această funcție și care și-au câștigat respectul Europei.

Mihail Dumitru a fost printre primii români care au lucrat cu Comisia Europeană, ceea ce se întâmpla la jumătatea anilor ’90. Mihail Dumtru a fost, pentru mai puțin de un an (decembrie 2009- septembrie 2010), ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Se mândrește că, în afară de funcția de la Minister, a obținut fiecare post în urma unor concursuri. Așa a ajuns, în ianuarie 2011, director la Comisia Europeană, după luni de zile de probe în care a reușit să eclipseze peste 100 de contracandidați.

Despre cum a ajuns Dumitru în acest post cheie, despre salarii și bonusuri, dar și despre clubul select al românilor care influențează decizia la Bruxelles, citiți în interviul de mai jos:

PAROLĂ: CLUB EXCLUSIVIST BRUXELLES. Cine e și ce face Mihail Dumitru, românul care are pe mână un buget de 50 DE MILIARDE DE EURO