Cine este șeful din sindicatul polițiștilor care dă vina pe agentul mort pentru accidentul din deschiderea coloanei oficiale a lui Oprea

Publicat: 23 10. 2015, 18:52

Secretarul general al SNPP, Toader Paraschiv, a declarat  că deschiderea coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea a fost o decizie asumată direct de agentul Gigină, pentru că acesta ar fi fost întrebat de către șeful lui dacă dorește să se retragă, iar răspunsul său a fost negativ. „În momentul în care ar fi considerat că nu se poate deplasa în siguranță, el putea refuza, se retrăgea pur și simplu și nimeni nu îi imputa nimic”, a declarat Paraschiv, într-o emisiune televizată.

Întrebat dacă a fost sesizat despre folosirea abuzivă de către Gabriel Oprea a coloanei oficiale,  liderul de sindicat a afirmat că nu i-a fost raportat niciodată un astfel de caz. „Niciun membru de sindicat nu a sesizat vreodată că ministrul Oprea săvârșește vreun abuz. Acum e total aiurea, în loc să vedem cauzele concrete ale accidentului, încercăm să aflăm de ce polițistul s-a aflat într-o anumită misiune. Niciun polițist de la Poliția Rutieră nu e obligat să se urce pe o motocicletă”, a declarat secretarul general al SNPP.

Cât despre comunicatul de presă transmis de poliție după două zile de la moartea polistului, Toader Paraschiv a spus că acesta  că este suficient de clar și că lămurește condițiile în care se afla coloana oficială în momentul producerii accidentului. „Eu știu că s-a oprit coloana atunci, în momentul ăla, s-a dat dispoziție, s-a luat legătura cu Raed Arafat, am discutat astăzi cu factorii de conducere din minister, mai mult decât atât, vicepremierul a dat personal dispoziție echipajului să rămână acolo”, a adăugat liderul sindical. 

Ulterior, apariției televizate, vrancea24.ro a publicat o înregistrare în care ar apărea Toader Paraschiv la o petrecere a UNPR, din ianuarie 2015, de la Sinaia. Contactat de gândul, liderul sindical a negat că ar fi participat la vreo reuniune de partid. „N-am mai fost de doi ani la Sinaia”, a spus el, precizând că în afară de Neculai Onțanu, din UNPR nu-l cunoaște decât pe Gabriel Oprea cu care are „un dialog social”.

„Am văzut înregistrarea. Este pusă de Ioniță Florian, veșnicul meu contracandidat. E cineva care seamănă, nu sunt eu. Duce mai aproape spre Bacalbașa. Nu am participat la nicio petrecere a UNPR. Seamănă mai degrabă cu unul dintre consiliile noastre naționale”, a mai spus el. (CRISTINA ANDREI, Clarice Dinu))