Cioban condamnat la ani grei de închisoare. Motivul incredibil pentru care și-a ucis concubina

Publicat: 25 07. 2022, 11:08
Actualizat: 25 07. 2022, 11:10
Sursa FOTO: monitorulbt.ro

Un cioban de 43 de ani din Botoșani a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce şi-a omorât concubina. Bărbatul a mărturisit că într-un exces de furie a ucis-o pe femeie, după ce aceasta a recunoscut că i-a fost infidelă şi, pe deasupra, i-ar fi băut şi toată rezerva de ţuică.

Crima a avut loc în apropiere de localitatea Horodişitea, în comuna Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani. Ciobanul locuia la stâna unde era angajat ca și zilier alături de concubina sa.

Bărbatul s-a dus într-o zi până în sat să cumpere de mâncare, după ce a primit un avans de la patronul stânii. La întorcere, cei doi s-au apucat de băut împreună, iar femeia i-a spus că l-a înșelat cu un alt cioban. Pe deasupra, aceasta i-a mărturisit că i-a băut și toată țuica.

Furios, ciobanul a luat un ciomag şi a lovit-o cu sălbăticie, iar în urma loviturilor aplicate femeia abia se mai mişca. Apoi, a dus-o să se odihnească şi s-a întors la treburi, dar când a revenit la ea, bărbatul şi-a dat seama că femeia nu mai mişcă.

Crima a fost descoperită de proprietarul stânei

Crima a ieșit la iveală când proprietarul stânei a revenit spre seară și l-a găsit pe bărbat extrem de agitat, Liviu Nechita cerându-i să-l ajute să o transporte la rulotă pe concubina sa, pentru că s-a îmbătat. La scurt timp, bărbatul a chemat și ambulanţa. Medicii ajunși la fața locului nu au putut face nimic pentru ea, constatând doar decesul femeii.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, investigațiile medic-legale arătând că decesul femeii ar fi survenit pe fondul şocului traumatico-hemoragic, consecutiv unui traumatism cu multiple echimoze, hematoame subcutanate şi plăgi contuze, în condiţiile unei intoxicaţii etilice acute.

Mai mult, bărbatul a recunoscut că a lovit-o și cu două zile înainte de săvârşirea faptei de omor, motivat de faptul că aceasta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o persoană care a venit la stână.

Ciobanul a fost reţinut de polițiști, apoi a fost trimis în judecată. Săptămâna trecută, bărbatul de 43 de ani, care era și recidivist, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor.