Cioban în vârstă de 17 ani, rănit grav de urs în Munții Retezat în timp ce încerca să-l alunge de la stână

Publicat: 15 07. 2017, 15:27
Actualizat: 02 10. 2018, 18:37

Directorul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, pentru Mediafax, că ursul a venit la stâna, iar tânărul a fost rănit după ce a încercat să-și apere oile.

„I s-a acordat primul ajutor, i s-a oprit hemoragia, a fost pansat și stabilizat, iar apoi am solicitat elicopterul SMURD pentru că distanța de transport era foarte mare, iar timpul foarte prețios pacientul rănit. A fost o intervenție normală, nu neapărat dificilă. Ar fi fost dificil dacă s-ar fi întâmplat noaptea, dacă nu aveam permanență în Zănoaga, dacă vremea era potrivnică”, a spus Ovidiu Bodean.

Echipajul Serviciului Salvamont a ajuns în scurt timp la pacientul rănit, cazul fiind semnalat prin numărul de urgență 112. Elicopterul SMURD a aterizat aproape de stână, unde se află un platou.

Reprezentanții SMURD Târgu Mureș au declarat, pentru Mediafax, că pacientul se află în prezent la secția de chirurgie a spitalului, având plăgi mușcate și zgârieturi la nivelul gambei drepte și fesei stângi.

„Pacientul este la chirurgie pentru toaletarea plăgilor. El este conștient, cooperant, stabil”, potrivit SMURD Târgu Mureș.

Stâna la care a avut loc incidentul se află în aproape de vârful Zlata din Munții Retezat.