Ciolacu și Ciucă, întâlnire la Vila Lac. Premierul i-a chemat pe miniștri la discuție

Publicat: 25 10. 2022, 20:03
Actualizat: 25 10. 2022, 20:20
Sursă Foto - Agerpres.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și premierul Nicolae Ciucă s-au întâlnit, marți, la Vila Lac, unde ar putea discuta și despre portofoliul de la Apărare. 

Ședința nu a fost programată, însă era de așteptat să existe o discuție între liderii coaliției de guvernare, după ce, luni, Vasile Dâncu, și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării, iar interimatul a fost preluat de premierul Nicolae Ciucă, pe o perioadă de maximum 45 de zile.

Potrivit surselor politice, la discuție participă premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și mai mulți miniștri. Printre miniștrii prezenți la întâlnire nu ar fi și ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, despre care Marcel Ciolacu spunea că nu este printre cei pe care îi agreează din Executiv.

Discuțiile ar viza chestiuni economice și viitorul bugetul pe care îl vor construi cei din coaliția de guvernare, un buget care ar trebui să fie aprobat undeva până la jumătatea lunii decembrie.

Ciucă şi Ciolacu discută, de asemenea, despre portofoliul de la Apărare, care a rămas vacant după ce Vasile Dîncu şi-a dat demisia.

Discuția miniștrilor, cu o zi înaintea deplasării premierului Ciucă la Bruxelles

De asemenea, joi, premierul Ciucă se va întâlni cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, şi cu delegaţia europarlamentarilor români, potrivit Agerpres.