Cioloș, după ședința de Guvern: Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare / Ar fi trebuit să știe că nu e nevoie de convocarea unui referendum

Publicat: 27 07. 2019, 15:55

„Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să știe de la colegii de partid și de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Este nevoie de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii – adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace”, a scris Dacian Cioloș, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că la fel cum a „masacrat” PSD legislația penală în favoarea infractorilor, șeful Executivului și social-democrații ar putea la fel de ușor să o repare.

„Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă și colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”, a conchis Cioloș.

Reacția liderului PLUS vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Șeful Executivului a adăugat că este analizată și posibilitatea emiterii unei ordonanțe de urgență „pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituțional va avea un plan de acțiune în acest.