Cîțu refuză încă o dată audierea în Comisia economică: Ministerul Finanțelor Publice nu se ocupă de politica de creditare

Publicat: 04 02. 2020, 10:05

„Ministerul Finanțelor Publice nu se ocupă de politica de creditare a țării și nici de contractarea de datorie publică. Dacă nu cumva este o confuzie sau o eroare de redactare a invitației pe care ne-ați făcut-o, vă informăm că alte instituții, respectiv băncile comerciale se ocupă de politica de creditare. În același timp, nu este foarte clar ce doriți să analizați în legătură cu contractarea sistematică de datorie publică, întrucât această definiție nu apare nicăieri în atribuțiile MFP”, se arată în scrisoarea transmisă președintelui Comisiei economice, Daniel Zamfir, de către Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor susține că așteaptă o altă invitație din partea comisiei, însă aceasta să fie „reformulată în termenii economico-financiari consacrați”.

Pe ordinea de zi a comisiei de buget și a comisiei economice din Senat apare audierea lui Florin Cîțu, respectiv „Analizarea aspectelor referitoare la impactul major al politicii de creditare derulată de Ministerul Finanțelor Publice, respectiv contractarea sistematică de datorie publică, precum și alte aspecte referitoare la politicile publice derulate de Ministerul Finanțelor Publice”.

Ședința comisiilor de specialitate urma să aibă loc marți, la ora 11:00.