CJ Covasna propune construirea unor case tip în locul blocurilor ANL

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 20 07. 2012, 01:11
Autoritățile județene din Covasna propun Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor un proiect-pilot privind construcția unor case tip pentru tinerii căsătoriți în locul blocurilor ANL.

Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Vajda Lajos, a spus că, potrivit estimărilor, valoarea unei astfel de case cu grădină ar ajunge la o sumă cuprinsă între 60.000-100.000 de euro. El și-a exprimat speranța ca în acest an proiectul să fie început în zona municipiului Sfântu Gheorghe, cel puțin prin elaborarea studiilor de fezabilitate. Vicepreședintele CJ Covasna a apreciat că prin acest proiect s-ar putea accesa fonduri și prin Programul Operațional Regional, fiind vorba de un proiect urban.

În municipiul Sfântu Gheorghe, la sfârșitul anului trecut au fost începute lucrările de construire a 72 de locuințe pentru tineri. Execuția acestor locuințe este finanțată prin Agenția Națională de Locuințe (ANL).Potrivit proiectului, până la sfârșitul lunii iunie a acestui an cel puțin o treime din apartamente vor fi finalizate. În municipiul Sfântu Gheorghe, peste 500 de persoane solicită o locuință.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro