Clopotarul unui sat din Iași s-a cinstit de Florii, după care „a urcat la datorie”. Cum l-au găsit preotul și enoriașii: „Azi a avut ghinion”

Publicat: 06 04. 2015, 11:07
Actualizat: 06 04. 2015, 11:55

Potrivit martorilor, I.B., în vârstă de 65 de ani, s-a urcat pe scara care ducea spre clopote, însă într-un moment de neatenție a căzut în gol de la o înălțime de patru metri. Înainte să se urce spre clopotniță, bărbatul ar fi băut câteva pahare de alcool.

„Eu nu am văzut când s-a urcat, dar e clopotarul din sat. Vă dați seama că face asta în fiecare săptămână, azi a avut ghinion. El a băut câteva pahare de vin înainte și probabil aburii alcoolului au contribuit la nenorocire. Era căzut lângă clopotniță, s-a izbit cu capul de câteva cărămizi, era inconștient”, a declarat un martor, potrivit bzi.ro.

Clopotnița bisericii este încă în construcție și este greu de utilizat, iar oamenii spun că pe lângă alcool, acesta ar fi motivul necazului. „El era beat, dar și starea în care se află clopotnița reprezintă un pericol. Era un om de încredere și venea tot timpul la biserică”, susține preotul satului.

După producerea incidentului, unul dintre enoriași a solicitat ajutorul medicilor, iar la fața locului a sosit un echipaj de la ambulanță, care i-a acordat victimei primul ajutor. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon, unde a fost supus unor investigații amănunțite. Polițiștii au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest accident.