Cluj-Napoca s-ar putea înfrăți cu orașul chinez Zhengjianng, care are trei milioane de locuitori

Publicat: 19 06. 2013, 15:48
Actualizat: 03 07. 2013, 21:14

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, miercuri, că municipiul s-ar putea înfrăți cu orașul Zhengjianng din China, care are o populație de trei milioane de locuitori și cinci universități, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că orașul Zhengjianng este unul foarte vechi, care are profil cultural și turistic și care ar putea fi un partener pentru Cluj-Napoca.

„Dacă voi primi un accept din partea Consiliului Local Cluj-Napoca, am pus la cale dezvoltarea unei relații de înfrățire cu orașul Zhengjianng din provincia Jiansu, un oraș de trei milioane de locuitori, care are cinci universități. Este un oraș foarte vechi, care are un profil cultural și turistic și care ar putea fi un partener pentru Cluj-Napoca. Am întâlnit deschidere pentru dezvoltarea unei asemenea relații”, a spus Boc.

El a menționat că a fost săptămâna trecută într-o vizită în China, ca membru al unei delegații a PDL și a profitat de ocazie pentru a iniția contacte care să poată fi dezvoltate în viitor de Primăria Cluj-Napoca.

Municipiul Cluj-Napoca mai este înfrățit, din anul 1994, cu un alt oraș din China, Zhengzhou, capitala provinciei Henan, care are 7,5 milioane de locuitori.