Cluj: Viceprimarul Șurubaru a pierdut procesul intentat ANI după ce agenția l-a găst incompatibil

Publicat: 25 10. 2013, 14:57
Actualizat: 31 07. 2014, 14:03
Viceprimarul din Cluj-Napoca Gheorghe Șurubaru a pierdut, la Curtea de Apel, procesul intentat Agenției Naționale de Integritate, care îl găsise în incompatibilitate întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al unei firme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unei sentințe de joi a Curții de Apel Cluj, cererea formulată de viceprimarul Gheorghe Șurubaru împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost respinsă.

Decizia Curții de Apel poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Până la ora transmiterii acestei știri, Gheorghe Șurubaru nu a putut fi contactat pentru a-și prezenta punctul de vedere.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Gheorghe Șurubaru (PDL) a fost găsit incompatibil de ANI întrucât în perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013 a deținut, simultan, funcția de viceprimar și pe cea de administrator al SC Euro Divers, el fiind acuzat, totodată, de fals în declarații.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Gheorghe Șurubaru a atacat în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate, reclamând că ANI a anunțat că este incompatibil fără să țină cont de punctul său de vedere transmis agenției în termenul legal. Plângerea a fost depusă de Șurubaru în 28 august, iar dosarul a avut termen joi.

Anterior anunțului făcut de ANI, adică în 30 iunie, Prefectura Cluj solicitase secretarului municipiului Cluj-Napoca înaintarea propunerii privind încetarea mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Șurubaru (PDL), pe motiv de incompatibilitate, în condițiile în care acesta a deținut aproape un an și funcția publică și pe cea de asociat și administrator al unei firme.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Danciu, declara atunci că, dintr-o adresă primită de la Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), reieșea că Gheorghe Șurubaru a deținut funcția de asociat și administrator al unei firme până în mai 2013, la aproape un an de alegerea sa ca viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

În 11 iulie, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru a demisionat din funcția de viceprimar, dar a fost reales după două ore, fără votul consilierilor USL și PPDD, care au absentat de la ședință. Gheorghe Șurubaru a fost ales prin vot secret, într-o ședință de îndată convocată de primarul Emil Boc, el primind 14 voturi din partea consilierilor PDL și UDMR.