CNADTCU propune retragerea titlului de doctor al fostului rector al Academiei de Poliție Adrian Iacob

Publicat: 28 10. 2019, 12:12

This browser does not support the video element.

Membrii CNADTCU au decis, la ședința de săptămâna trecută, să propună retragerea titlului de doctor al fostului rector al Academiei de Poliție Adrian Iacob, după ce, în urma unei analize, s-a constatat că lucrarea sa de doctorat a fost plagiată, au precizat surse din Consiliu pentru MEDIAFAX.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis propunerea retragerii titlului de doctor al fostului rector al Academiei de Poliție Adrian Iacob, după ce o analiză a arătat că acesta și-a plagiat teza de doctorat.

Adrian Iacob a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru instigare la șantajarea jurnalistei Emilia Șercan, care verifica teza lui de doctorat. Alături de acesta a fost trimis în judecată și fostul prorector Mihail Marcoci.

Potrivit procurorilor, Iacob și Marcoci i-au cerut lui Bărbulescu Gheorghe Adrian, profitând de ascendentul pe care li-l dădeau relația de subordonare, diferența de vârstă și de grad profesional, să achiziționeze mai multe telefoane second hand și cartele preplătite pentru a transmite mesaje de amenințare jurnalistei.

Propunerea CNADCU poate fi contestată de Iacob. Ulterior, Consiliul va înainta cererea de retragere a titlului de doctor către Ministerul Educației. La rândul său, Ministerul Educației va emite un ordin de retragere a titlului.