Cocaină de trei milioane de euro, capturată în Portul Constanța. Drogurile urmau să părăsească țara, după ce au fost introduse în România tot prin port, în aceeași zi

Publicat: 17 02. 2014, 12:46
Actualizat: 06 06. 2018, 10:58

Conform unui comunicat transmis, luni, de DIICOT, procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și ofițeri de poliție judiciară au făcut, vineri, opt percheziții în municipiul Constanța, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.

Anchetatorii au stabilit că un cetățean libanez rezident în România și un cetățean francez de origine kuweitiană au intrat în posesia unei importante cantități de cocaină care a fost introdusă în România prin Portul Constanța. În aceeași zi, cei doi au încercat să scoată din țară o parte din droguri, pe cale maritimă, tot prin Portul Constanța, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent.

Cei doi au fost prinși în flagrant, anchetatorii capturând cantitatea de aproximativ 30 de kilograme de cocaină în valoare de 3 milioane de euro.

Cele două persoane au fost reținute, fiind sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.