Cod galben de ceață în peste 20 de județe și București

Publicat: 12 11. 2017, 08:42

Centrul Infotrafic transmite că se circulă cu dificultate duminică dimineața din cauza ceții pe autostrăzile A2 București – Constanța și A3 București – Ploiești, dar și pe numeroase artere din județe precum Mehedinți (vizibilitate redusă sub 50 de metri pe mai multe drumuri naționale), Dolj, Olt, Buzău, Brăila, Ialomița, Ilfov, Prahova, Giurgiu și Călărași.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, să ruleze cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să evite pe cât posibil manevra depășirii și să adopte permanent o conduită preventivă la volan.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, atenționare cod galben de ceață pentru județele Gorj, Mehedinți, Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Călărași, Vrancea, Galați, Olt, Dolj și pentru municipiul București. Atenționarea este valabilă până la ora 10.

În județele Neamț și Suceava atenționarea cod galben de ceață este valabilă până la ora 10.10, iar în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș ceața persistă până la ora 12.00

Potrivit meteorologilor, ceața determină scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar izolat va fi burniță.