Cod galben de furtuni zeci de județe

Publicat: 13 06. 2013, 10:04
Actualizat: 04 02. 2019, 22:00

Estul, centrul și sudul țării, inclusiv Capitala, se află, în intervalul miercuri, ora 23.00 – joi, ora 23.00, sub cod galben de furtuni, potrivit unei atenționări emise de Administrația Națională de Meterologie (ANM).

Atenționarea vizează județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Buzău, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Dolj, Gorj,Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea și Constanța.

Începând din a doua parte a nopții de miercuri spre joi și până la ora 23.00 a zilei de joi, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum și în sudul și estul Transilvaniei, se arată în atenționare.

Potrivit meteorologior, în aceste regiuni, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, și căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi și la începutul nopții.

Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.