Cod galben de inundații în estul țării

Publicat: 26 06. 2013, 17:18
Actualizat: 03 07. 2013, 18:59

Mai multe râuri din bazine hidrografice aflate în jumătatea de est a țării se află, în intervalul miercuri, ora 15.00 – joi, ora 18.00, sub cod galben de inundații, potrivit unei avertizări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Avertizarea vizează râurile mici din bazinele superioare și mijlocii ale Argeșului, Ialomiței (județele Argeș, Dâmbovița și Prahova), Buzăului (județele Covasna și Buzău), Putnei, Rm. Sărat (județele Vrancea și Buzău), cele din bazinul superior al Bârladului și afluenții săi din județele Iași, Vaslui și Galați.

INHGA mai precizează că se menține codul galben instituit anterior pe râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș (județele Suceava, Neamț, Bacău și Harghita) și pe afluenții Oltului superior din județele Harghita, Covasna și Brașov.

Meterologii au emis o informare potrivit căreia în intervalul miercuri, ora 15.00 – joi, ora 23.00, în jumătatea de est a țării, dar și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, vor fi ploi torențiale și, izolat, grindină, cantitățile de apă putând ajunge la 50 de litri pe metru pătrat.