Cod galben de ploi în 12 județe din țară

Publicat: 20 06. 2016, 12:17

Atenționarea cod galben intră în vigoare luni, la ora 14.00, fiind valabilă până marți la ora 11.00, interval în care meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ și disconfort termic în 12 județe.

Județele vizate sunt : Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba-Iulia, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, precum și în vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 50 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la intensitate mai redusă.

Din după-amiaza zilei de luni, 20 iunie, în sudul, estul și local în centrul țării disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.