COD GALBEN de vijelii, averse și grindină în Capitală și Ilfov, până la 18.00

Publicat: 26 05. 2013, 22:02
Actualizat: 22 10. 2014, 14:34

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, COD GALBEN de furtună pentru mai multe zone din țară, dar și pentru București și Ilfov.

Capitala și județul Ilfov se află duminică, între orele 16.30 și 18.00, sub cod galben de furtună, potrivit unei atenționări nowcasting care a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meterologii avertizează că vor fi intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și ploi cu caracter de aversă care pot atinge 10 litri pe metru pătrat.

Atenționări similare pentru intervale relativ scurte au fost emise, duminică după-amiază, pentru numeroase regiuni ale țării.

Codul de vreme rea arată că furtuna și vântul va curpinde și Bucureștiul  și județul Ilfov, unde vântul va înregistra intensificări și va lua aspect de vijelie. Se vor semnala descărcări electrice și va ploua în averse, putând apărea și grindină de mici dimensiuni. Avertizarea este valabilă în intervalul 16.30 – 18.00.

Avertizarea arată că până la ora 17.20 în județul Botoșani, inclusiv municipiile Botoșani și Dorohoi, se vor semnala intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și cantități de precipitații care local pot atinge și depăși 20-25 l/mp.

Tot în Moldova, județele Neamț – partea centrală și de nord, inclusiv municipiile Piatra Neamț și Târgu Neamț – și Iași – jumătatea de vest a județului, inclusiv Pașcani și Târgu Frumos, sunt, până la ora 17.40, sub incidența unui cod galben de furtună, fiind posibile și căderi de grindină.

Vremea rea se extinde în toată jumătatea de sud a țării și ajunge și în Argeș și Teleorman, județe pentru care meteorologii au emis o avertizare de vreme severă valabilă între orele 14.50 și 16.30. Vântul va sufla cu putere și va lua aspect de vijelie, va ploua în averse care pot atinge 20 l/mp și este posibilă și apariția grindinei, toate acestea urmând să fie însoțite de frecvente descărcări electrice.

În județele Prahova și Giurgiu este cod galben de vreme severă între orele 16.00 și 17.30. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, ploi cu caracter de aversa care pot atinge 15 l/mp.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO duminică, 26 mai. Premiul de 7,8 milioane de euro nu a fost câștigat