Cod portocaliu de caniculă în București și alte 17 județe. Temperaturile vor atinge 40 de grade C

Publicat: 26 07. 2022, 12:22
Sursă ANM

Meteorologii sunt îngrijorați de valul de caldură care se apropie de România. Aceștia au emis noi avertizări de caniculă în aproape toată țara, până joi. Capitala se află sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

De marți, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia, vestul Transilvaniei și al Maramureșului, valul de căldură se va intensifica. Zonele din estul și sudul țării sunt cele mai afectate, astfel încât oamenii sunt nevoiți să se adapteze vremii călduroase de afară.

După-amiaza se vor înregistra valori termice de 37-40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat.

Nici noapțile nu vor fi foarte răcoroase, coborând la 18-21 de grade Celsius.

În București, valul de căldură se va intensifica

De marți, cetățenii capitalei vor fi nevoiți să stea mai mult la umbră. Valul de căldură se va intensifica, după-amiază valorile termice ajungând chiar la 39 de grade Celsius.

Totodată, jumătate de țară se află sub cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. Oamenii sunt rugați să evite plimbările în parcuri, stații sau pe bulevarde, potrivit ANM.