COD portocaliu de CANICULĂ în Capitală și 21 de județe din sud și vest

Publicat: 22 08. 2012, 15:16
Actualizat: 27 09. 2018, 20:33

Capitala și 21 de județe din sud și vest se vor afla, de joi până duminică, sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile maxime urmând să se situeze frecvent între 38 și 41 de grade, iar izolat, în Lunca Dunării, se vor înregistra și 42 de grade, potrivit unei avertizări emise miercuri de ANM.

Județețe avertizate cu cod portocaliu sunt Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău și Brăila.

„Pe parcursul zilei de joi (23 august), canicula se va intensifica în regiunile sudice, iar în zilele următoare (24, 25 și 26 august) și în cele vestice. În Câmpia de Vest, Câmpia Română și sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 și 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat și 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, se precizeazăn avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Restul țării se va afla, tot de joi până duminică, sub atenționare cod galben de caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal și podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul de 80 al disconfortului termic.