Cod portocaliu de inundații în 6 județe din țară. Alte 28 de județe, sub avertizare Cod galben

Publicat: 02 08. 2019, 14:13

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare Cod portocaliu de inundații, care intră în vigoare sâmbătă, la ora 9.00, și este valabilă până duminică, la ora 12.00. Aceasta vizează râuri din bazinul hidrografic Olt, din județele Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu, dar râuri și din bazinele hidrografice Argeș și Dâmbovița, din județele Argeș și Dâmbovița.

Potrivi hidrologilor, alte 28 de județe sunt sub avertizare Cod galben de vineri, de la ora 21.00, până duminică, la ora 12.00.

Sunt vizate râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Mureș, Harghita, Sibiu, Alba, Timiș, Caraș Severin, Covasna, Brașov, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamț, Bacău, Suceava, Galați, Vaslui, Constanța și Tulcea.

Potrivit hidrologilor, în aceste zone, ca urmare a precipitațiilor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite cu posibile depășiri ale cotele de apărare.