Cod portocaliu de inundații pe patru râuri din Dolj, Teleorman și Giurgiu, până vineri seara

Publicat: 07 03. 2014, 12:29
Actualizat: 14 02. 2019, 18:33
Hidrologii au prelungit, până vineri seara, codul portocaliu de inundații pe râurile Desnățui și Raznic, din județul Dolj, și au instituit aceeași avertizare pentru râurile Teleorman și Neajlov.

Potrivit avertizării emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, codul portocaliu de inundații a fost prelungit, până sâmbătă la ora 18.00, pe râurile Desnățui (județul Dolj) și Raznic (afluent al Jiului – județul Dolj).

De asemenea, o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru râul Teleorman, pe sectorul aval Tătărăști – Olteni (județul Teleorman), care a intrat în vigoare vineri, de la ora 10.00, precum și pentru râul Neajlov, sectorul Vadu Lat-Călugăreni (județul Giurgiu), care va fi valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 18.00.

Hidrologii au menținut până vineri, la ora 18.00, și codul galben emis pentru râurile Drincea (județul Mehedinți), Jiu – sector aval Filiași (județul Dolj), Motru și unii afluenți din bazinul inferior al Jiului (județele Mehedinți, Gorj și Dolj), pe Olteț, aval Oteteliș (județele Vâlcea și Olt) și pe unii afluenți ai Oltului inferior (județul Olt), pe râurile din bazinul Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), pe Călmățui (județul Teleorman) și pe Neajlov – amonte Vadu Lat (județele Argeș și Dâmbovița).

O avertizare cod galben a fost instituită și pe râul Olt – aval de Drăgănești (județul Olt), valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 18.00.

Avertizarea cod portocaliu emisă anterior pe râurile Terpezița (județul Dolj), Teslui și Beica (județul Olt) a fost ridicată vineri, la ora 10.00.