Cod portocaliu de inundații pe râuri din 8 județe. Cod galben pe râuri din 35 de județe

Publicat: 09 06. 2019, 13:10

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada duminică ora 13.00 – luni ora 14.00 pe râuri din Vaslui, Galați, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Constanța și Tulcea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare È‹n intervalele duminică ora 17:00 – luni ora 6:00 pe unele râuri din județele Vaslui, Neamț, BacÓ‘u și Galați.

De asemenea, de duminică ora 13.00 – luni ora 24.00, a fost emis un cod galben de inundații pe râuri din județele Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Prahova, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Neamț, Bacău, Suceava, Iași, Vaslui, Galați, Botoșani, Constanța și Tulcea.

Bazinele hidrografice afectate sunt Someșul Mare, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Jiu, Olt, Argeș, Ialomița, Călmățui, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Foto: 123RF