Cod portocaliu în bazinul Jiului

Publicat: 25 02. 2013, 17:25
Actualizat: 03 07. 2013, 20:58
O avertizare de cod portocaliu pentru bazinul Jiului - râurile Motru și Coșuștea și pârâul Orlea -, valabilă de marți dimineață până miercuri noapte, a fost emisă luni de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), se arată pe site-ul instituției.

O avertizare de cod portocaliu pentru bazinul Jiului – râurile Motru și Coșuștea și pârâul Orlea -, valabilă de marți dimineață până miercuri noapte, a fost emisă luni de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), se arată pe site-ul instituției.

Codul portocaliu se instituie, pe cursurile amintite, în sectoarele hidrografice Broșteni (județul Mehedinți), Corcova (județul Mehedinți) și respectiv Celei (județul Gorj), de marți, de la ora 6.00, până miercuri, la ora 22.00.

Totodată, se instituie cod galben pe râul Jiu, pe sectorul aval de confluență cu râul Motru (județul Dolj), și se menține o avertizare de cod galben pentru râurile din bazinele Motrului și afluenților de dreapta ai Jiului, bazine hidrografice aferente județelor Mehedinți și Gorj.

Codul portocaliu presupune un risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieții colectivităților și siguranței bunurilor și persoanelor.

Avertizarea de cod galben presupune un risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar care necesită o vigilență sporită în cazurile de activități sezoniere și/sau expuse la inundații.