Codruț Șereș nu mai candidează la alegerile pentru PE din cauza noii cereri de urmărire penală

Publicat: 15 02. 2012, 10:30
Actualizat: 30 06. 2012, 19:24
Senatorul PC Codruț Șereș nu mai candidează la alegerile europarlamentare, a anunțat, astăzi, prim-vicepreședintele Organizației PC Maramureș, Dorel Iacob. Dorel Iacob a declarat că fostul ministru al Economiei, care este și președinte al PC Maramureș, a luat decizia de a se retrage din cursa electorală din cauza anchetelor la adresa sa.

 

Senatorul PC Codruț Șereș nu mai candidează la alegerile europarlamentare, a anunțat, astăzi, prim-vicepreședintele Organizației PC Maramureș, Dorel Iacob.  Dorel Iacob a declarat că fostul ministru al Economiei, care este și președinte al PC Maramureș, a luat decizia de a se retrage din cursa electorală din cauza anchetelor la adresa sa.

"Cineva dorește ca domnul Șereș să fie adus o dată la zece sau opt luni sau înaintea unor evenimente importante în fața opiniei publice, fiindu-i răstălmăcite inclusiv declarațiile", a spus Iacob. El a declarat că este surprinzător faptul că solicitarea de urmărire penală a fost făcută exact înainte de începerea campaniei electorale pentru europarlamentare.

"Nu înțelegem cum aceste dosare au fost promovate înainte de începerea campaniei electorale pentru europarlamentare. Este o mașinațiune făcută de palat, prin care se urmărește să rămână un singur partid politic", a declarat Iacob. 

Parchetul instanței supreme a sesizat Președinția cu privire la Codruț Șereș, pentru care s-a început urmărirea penală în decembrie anul trecut, însă modificările legislative recente impun o nouă cerere de aviz din partea președintelui.