Codul Rutier se modifică din iulie 2020. Mulți nu vor mai putea să obțină permisul de conducere

Publicat: 10 02. 2020, 09:22
Actualizat: 10 02. 2020, 15:40
Worldwide distribution except for United Kingdom and Germany. Roadsign warning of slippery road., Image: 43016727, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BOL/BEGSTEIGER / BSIP / Profimedia

Din iunie, Codul Rutier va suferi câteva modificări. Cea mai importantă intră în vigoare la data de 1 iunie și vizează persoanele care vor să obțină permisul de conducere. Conform noului Cod Rutier, cei care vor să obțină permisul de conducere vor trebui să aibă minimum 10 clase.
De asemenea, persoanele în vârstă care vor să conducă pe drumurile din România vor trebui să meargă mai des să își facă controale medicale, relatează Playtech.ro.
În plus, șoferii care vor fi prinși vorbind la telefon când sunt la volan, se vor alege cu o amendă usturătoare și cu permisul suspendat pentru 30 de zile.
De la 1 ianuarie, Guvernul Orban a decis creșterea punctului de amendă odată cu salariul minim pe economie. ”Am luat decizia să facem și noi ceea ce au facut Guvernele anterioare. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă”, a spus premierul Ludovic Orban, în decembrie.