#Colectiv: Omagiul adus Monicăi Tănăsoiu, una dintre victimele din Colectiv, de prietena ei, la un an după tragedie

Publicat: 29 10. 2016, 15:54
Actualizat: 02 10. 2018, 21:36

La lansarea cărții intitulată „De la Monica, Album de amintiri” au participat rudele, prietenii, dar și foștii profesori ai Monicăi Tănăsoiu.

„Viața nu e întodeauna dreaptă. Eu sunt convins că întrebarea și revolta e în fiecare dintre noi. Cu toții de întrebăm: De ce? De două săptămâni, seară de seară citesc. Mă bucur și plâng. Cartea e o combinație Caragiale-Nichita Stănescu, care e esențială. Avem o mare pierdere. Cartea aceasta ne dă o și mai mare dimensiune a cât de mult am pierdut”, a declarat Nicolae Angelescu, fost profesor al Monicăi și inspectorul școlar general al ISJ Prahova

„Mesajul Monicăi este unul impresionant. Cine a cunoscut-o nu poate uita spontaneitatea, vivacitatea, zâmbetul ei. A fost iubită, foarte apreciată. Monica este un înger, un înger care plutește în văzduh”, a declarat profesorul Gheorghe Calcan.

Textele au fost strânse de pe blogul, pagina de Facebook și Instragram ale Monicăi de către buna prietenă din copilărie, Ana Maria Minescu.

„Poveștile adunate sunt moștenirea concretă pe care ne-a lăsat-o Monica. Un dar de preț, pe care să-l protejăm și de care să ne bucurăm. Adunând aceste texte aveam impresia că mi le spune Monica, direct”, a declarant Ana Marina Minescu.

Cartea începe cu o postare a Monicăi Tănăsoiu intitulată: Iubesc…(?)

„Iubesc să râd. Cu hohote, să mă doară burta de atâta râs, să-mi curgă lacrimile și să nu mă pot abține, iubesc să port o haină care-mi place, iubesc vara, iubesc marea, iubesc plimbările lungi, iubesc pisicile, iubesc discuțiile, iubesc cărțile, iubesc viața, iubesc să iubes”, scria Monica Tănăsoiu.

Monica a murit în urma incendiului produs acum un an în clubul Colectiv. Prietenul ei, rănit grav în urma tragediei, și-a pierdut și el viața.